• brendybatenburg

4 redenen om #hashtags te gebruiken op LinkedIn!

Bijgewerkt op: 23 jul 2020

Je hoort verschillende meningen over de hashtag op LinkedIn."Waarom zou je hashtags gebruiken, die doen toch niets." "Te veel hashtags leiden alleen maar af", en ook "hashtags zijn voor Twitter, niet voor LinkedIn." Wat ik vooral zie is dat veel mensen nog niet weten waar hashtags op LinkedIn voor bedoeld zijn. In deze blog geef ik je vier redenen waarom hashtags wél bijzonder handig zijn om te gebruiken op LinkedIn en hoe je dat doet!


[Voor degenen die nog niet weten wat de hashtag is: de hashtag is het '#' teken, dat je in je posts kunt gebruiken om een onderwerp uit te lichten door het #-teken voor het woord te zetten. Het woord wordt vervolgens blauwgekleurd. Vaak wordt de hashtag gebruikt om kort aan te geven waar je post over gaat of een woord onder de aandacht te brengen.]


1) Jouw post valt direct meer op!


Veel mensen die door hun LinkedIn tijdlijn aan het scrollen zijn, skimmen bewust of onbewust naar informatie die voor hen interessant is. Daarbij zoeken ze razendsnel naar sleutelwoorden die hen opvallen.


Daarom zijn hashtags enorm handig voor het skimmende publiek. Ze geven namelijk in een paar woorden aan waar de post over gaat (sleutelwoorden) én vallen op doordat ze blauwgekleurd zijn, een # voor het woord hebben en vaak onderaan de post staan waardoor ze niet verdwijnen in de rest van de tekst.


Gebruik je dus zelf hashtags in je post die verwijzen naar de inhoud van je tekst, heb je meer kans dat geïnteresseerden je post gaan lezen!
2) Je vindt alle posts met dezelfde hashtag op één handige plek!

Zelf vind ik dit een van de handigste features van de hashtag en helaas zijn nog veel mensen zich hier niet van bewust.

Wist je dat je alle posts die onlangs geplaatst zijn met een bepaalde hashtag, zich verzamelen op 1 plek op LinkedIn? Dat opent vele deuren om jouw doel te bereiken.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de laatste ontwikkelingen over een bepaald onderwerp, of ben je benieuwd welke meningen rondgaan over een onderwerp? Dan ga je simpelweg naar de hashtag met dat onderwerp en bekijk je alle posts die met het onderwerp te maken hebben. Je vindt hier alle posts (wereldwijd) die onlangs met deze hashtags hebben gepost.


Hoe vind je deze verzamelplek voor hashtags?

Type in de zoekbalk #onderwerpX, bijvoorbeeld #duurzaamheid


Druk op enter


Je bent er! Scroll door alle posts om te zien wat je interesseert

3) Je kan gemakkelijk een nieuwe 'community vinden


Door een hashtag op te zoeken, vind je dus alle posts die onlangs over dat onderwerp zijn geplaatst. Maar wat ook niet onbelangrijk is, is dat je ook direct alle mensen vindt die met die hashtag posten! Het zijn dus mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp met de hashtag. Dat betekent dat je een verzamelplek hebt gevonden van mensen met een gedeelde interesse, ongeveer zoals een community (al weten ze het zelf nog niet ;)).


Handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar nieuwe sparringspartners, samenwerkingen of je concurrentie wilt bekijken in jouw vakgebied! Klik gemakkelijk op de mensen die de posts hebben geplaatst om hun profiel te bekijken en in contact te komen.
4) Door een hashtag te volgen blijf je up-to-date


Wist je dat je hashtags ook kunt volgen? Door een hashtag te volgen die voor jou interessant is, krijg je regelmatig posts op jouw tijdlijn te zien met die hashtag, die onlangs zijn geplaatst door anderen. Zo blijf je up-to-date over het onderwerp!
Voor welke redenen gebruik jij de hashtag het meest? Laat het me weten in het commentaar hieronder!Wil je meer leren over het slim inzetten van LinkedIn? Bekijk mijn andere gratis artikelen in mijn profiel (klik op mijn foto!) of op mijn website https://www.linkedinlab.nl/blog-1.


Zelf heb ik praktische kennis van LinkedIn opgedaan door het platform jarenlang actief te gebruiken en de laatste ontwikkelingen te volgen.


Voel je altijd vrij met mij te connecten en vragen te stellen :).Een hele fijne dag!


#linkedinlab #linkedintips #linkedintraining #linkedinhulp

41 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven